Запоріжжя відзначає день свого народження в 1-у суботу жовтня!

Запоріжжя - місто в Україні, адміністративний центр Запорізької області, розташований на річці Дніпро. Великий промисловий центр. Засноване 1770 року.

Сприятливий клімат і вдале географічне положення Запоріжжя привертали увагу людей з незапам'ятних часів. Найдавніші стоянки первісних людей у річковій долині Дніпра відносяться до епохи середнього палеоліту.

В кінці 18 століття землі так званого Дикого поля увійшли до складу Російської імперії. У 1770 році тут була закладена Олександрівська фортеця - форпост в російсько-турецькій війні, яка переросла до 1806 в місто Олександрівськ - повітове місто Катеринославської губернії.

У розвитку Олександрівська важливу роль зіграло будівництво залізниці з центру Росії до Криму, а також зручне географічне розташування пристані трохи нижче дніпровських порогів.

У 1921 році Олександрівськ був перейменований на Запоріжжі, а в 1923 році місто стало центром щойно утвореного Запорізького округу. У 1939 році місто стало обласним центром.

У Запоріжжі базується футбольний клуб «Металург». Гордість Запоріжжя - острів Хортиця, найбільший острів на Дніпрі. Тут в 16 столітті розташовувалася Запорозька січ.

Святкування дня міста тут завжди проходить цікаво та колоритно! Влаштовуються різні концерти, фестивалі та конкурси. Гостям міста є на що подивитися!


    фейсбук