Не так давно ТОВ «Миза» (хлібозавод) розпочало випускати новий вид продукції – хліб «Заварний», який реалізовується в торговельній мережі щовівторка і щоп’ятниці. Про особливість заварного хліба і процес освоєння його рецептури нашими виробничниками розповідає завідувачка лабораторією хлібозаводу Наталія Андреєва (42 роки):

– Технологія виготовлення заварного хліба складна, – зазначає Наталія Олексіївна, – не допускає застосування консервантів та підсилювачів смаку. Досвід приготування та випікання заварного хліба вивчали на білоруському хлібозаводі в Барановичах. Хлібопекарі цього підприємства багато років працюють над удосконаленням своєї рецептури. Сьогодні ми з упевненістю можемо сказати, що наші спеціалісти цілком освоїли випуск цього оригінального заварного хліба. Хто куштував продукт, то переконався в цьому. Фахівці з Білорусі теж високо оцінили результати нашої роботи. Нашим спеціалістам вдалося, використовуючи тільки натуральну сировину, досягти потрібного позитивного результату. Ми раді, що нам новий проект удався.

Житньо-пшеничний заварний хліб на основі оригінальної білоруської рецептури, основні інгредієнти якого: жива закваска, картопляна суміш, борошно житнє текстуроване, кмин. Хліб має яскраво виражений приємний аромат та своєрідний кислувато-солодкуватий смак. Заварний хліб багатий вітамінами і неочищеним цукром, мікроелементами та амінокислотами. Цей хліб корисний навіть діабетикам.

Пекарі нашого хлібозаводу пробували шість рецептів заварного, врешті обрали один – найкращий. Хліб «Заварний» надходить у продаж вагою 475 грамів (за формою як половинка українського). Цей хліб дорожчий від традиційних видів, бо має в своєму складі тільки натуральні компоненти. Технологія випікання значно складніша ніж традиційна. Але переяславський «Заварний» дешевший за подібні види хліба інших виробників. Особливість цього хліба ще й в тому, що має вищу енергетичну цінність і зберігається чотири доби, через особливий склад повільніше черствіє. Фахівці заводу радять зберігати його обгорнутим у білий папір або полотняну тканину. Його не можна зберігати поряд із білим хлібом.

– Поки що хліб «Заварний» – новинка з-поміж нашої продукції, тому ми випікаємо його двічі на тиждень, – продовжує Наталія Андреєва, – але згодом, коли попит зростатиме, ми маємо всі можливості випікати його щодня. Нам приємно, що за такий короткий термін часу «Заварний» полюбився не тільки переяславцям, але й покупцям Києва, нашої та сусідніх областей.

У нашому місті хліб реалізовується в торговельній мережі хлібозаводу та роздрібній торгівлі. Хлібопекарі запрошують скуштувати справжню білоруську якість, яку в Україні вдалося відтворити фахівцям місцевого хлібозаводу.

Олена ПЕНЧУК

Джерелоvisnik-press.com.ua


    фейсбук