09 червня 2017 року громадянин Цибок О.М. придбав в’ялену рибу в м. Радомишль, Житомирська область, яку спожив через 2 дні,11 червня.  За медичною допомогою звернувся через чотири дні (15 червня). 15 червня чоловік був госпіталізований в відділення інфекційної реанімації Олександрійської клінічної лікарні з діагнозом «Ботулізм». Наразі стан чоловіка стабільний.

Головне управління Держпродспоживслужби в Радомишльському районі провело позапланову перевірку продукту, відповідно до ст. 3 ЗУ «Про основні засади державного нагляду (контролю) на підконтрольному обєкті: магазині № 84 ТОВ «СІЛЬПО-ФУД» по вулиці В.Житомирська, 1/2, м. Радомишль, Житомирська область. Перевірка проводилася в присутності керуючого магазином Пергун А.А. Підтверджуючі документи у додатку до листа.

Обєктом перевірки був окунь в’ялений, який в магазині «Сільпо» не виявлений і в червні 2017 року не реалізовувався.

Інспекторами Держпродспоживслужби в Радомишльському районі виявлена продукція (окунь в’ялений) в гастрономі, який розміщений з тильної сторони будівлі за тією ж адресою, що і магазин «Сільпо». В даному гастрономі заблокували реалізацію всього асортименту рибної продукції. Інспектори Держпродспоживслужби вилучили виявлений окунь в’ялений на дослідження

Також задля впевненості у продукції, яка реалізується, ТОВ «СІЛЬПО-ФУД» зняв з реалізації рибу та провів самостійний відбір і здачу зразків в’яленої продукції на наявність збудника ботулізму ClostridiumBotulinum и  ботулотоксинів. Результати очікуємо протягом 14 днів.

Спираючись на те, що у магазині «Сільпо» не реалізувалася риба, яка спричинила болутізм у чоловіка, просимо відкорегувати недійсну інформацію, щозазначена у статті. У поточному варіанті стаття негативно впливає на репутацію компанії «Сільпо».

За додатковими питаннями звертайтесь у прес-службу “Сільпо”

тел.: 050 419 84 85

електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


    фейсбук