Кілька років тому в український кулінарний лексикон увірвалося нове, або краще сказати забуте, слово «контабас».

Контабас - це стародавній український напій, що виготовляється на основі спеціально підготовленого дистиляту та витримується у скляних кубах на свіжозрізаних бруньках чорної смородини.

Появою цього напою завдячуємо Романові та Андрію Пелехам, які знайшли у 2018 році на Закарпатті 100 л контабасу із запасів 1993 року, але що найважливіше, разом з напоєм було віднайдено загублений рецепт виготовлення. Це дало можливість хлопцям налагодити виробництво і тепер кожен може скуштувати цей ароматний напій.

На сайті kontapel.com/ вказано, що напій має присмак деревних нот, кави, гіркого чорного шоколаду та зеленого яблука.