В Україні визначили найбільш забруднені міста. Першу трійку в списку очолив Маріуполь, за ним у рейтингу – два міста Дніпропетровської області: Кам’янське і Дніпро.

Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Доповнили першу п’ятірку – Кривий Ріг і Одеса, яку не врятувало навіть наявність моря. Загалом у першій десятці міст з найбільш забрудненим повітрям опинилися Київ, Миколаїв, Херсон, Запоріжжя та Краматорськ.

Забруднення довкілля стається переважно через порушення норм роботи на підприємствах. Зокрема – найбільших комбінатах України. Серед них – і «Маріупольський меткомбінат імені Ілліча», який входить до групи Метінвест.

За інформацією Держ-еко-інспекції, з 2019 по 2020 рік – підприємство здійснювало понаднормові скиди у воду. Чим завдало державі збитків на 10,5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що раніше Україна посіла 31 місце за рівнем поширення коронавірусу в світі. У співвідношенні до європейських країн наша країна займає 10 місце, як свідчать дані сайту Worldometers.

Згідно з даними моніторингу платформи, зараз найгірша ситуація з поширенням коронавірусу спостерігається в Індії, Бразилії та США.


    фейсбук