Чепура гніздиться в очеретяних заростях гирла річки Прип’ять

Чепура велика, великий водно-болотяний птах родини чаплевих, є звичайним для Чорнобильського заповідника.

Про це йдеться в повідомленні Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника.

Тут чаплі гніздяться колоніями в очеретяних заростях гирла річки Прип’ять. Такі місця – важкодоступні. Колонії налічують від 7 до 20 пар.

Весною самиця відкладає до шести яєць. Пташенята з’являються на початку травня.

Харчуються птахи дрібною рибою, жабами, дрібними гризунами та комахами.

«Після закінчення гніздового сезону чепури скупчуються на водно-болотних територіях, де багато їжі. Деякі особини затримуються в Заповіднику до кінця грудня. Особливо в ті роки, коли водойми лише частково вкриті кригою. Коли ж лід покриває всю водну поверхню, чепури відлітають на південь» - йдеться в повідомленні.

Фото: Сергій Домашевський