Фермер придбав близько сотні оленів, щоб поповнити ними ліси Карпат

На Закарпатті в Національному природному парку "Синевир" підприємець створив біопарк з благородними оленями, які згодом планує випустити в карпатські ліси.

Про це розповів підприємець Юрій Тюх, повідомляє Укрінформ.

За його словами, коли тварини досягнуть трирічного віку, їх усіх випустять у дику природу. Адже популяцію благородного оленя, на переконання Тюха, необхідно рятувати.

Підприємець за власні кошти купив більше сотні оленів у різних куточках світу, у приватних господарств в Угорщині, Австрії, Англії та навіть Новій Зеландії.

"Вони поки що будуть жити в біопарку, а згодом, коли розмножаться, плануємо відпускати оленів в карпатські ліси. Олені добре розмножуються і популяція швидко збільшується, тому у нас не буде іншого виходу, окрім як відпускати тварин в ліс", - сказав Тюх.

За його словами, зараз олені тримаються біля біопарку, де облаштовані годівниці. Розходитися тварини почнуть з початком періоду гону.

"Ідеєю було створити ще один туристичний об'єкт на території нацпарку "Синевир". Відкриємо для відвідувачів ми його навесні, зараз в біопарку ще триває будівництво", - зауважив підприємець.

Новий біопарк розташований біля Центру реабілітації бурих ведмедів в селищі Синевирська Поляна на Закарпатті.

Фото: Юрій Тюх


    фейсбук