У "Шоколадному домі" презентують міжнародний арт-проект "Апокаліпсис і Відродження"

З 16 травня по 31 липня в Києві Mironova Gallery представить міжнародний арт-проект "Апокаліпсис і Відродження в Шоколадному домі".

Як повідомила прес-служба галереї, в рамках проекту буде представлено роботи 30 провідних художників з України та

Росії.

За словами автора проекту, відомого художника Олега Кулика, "Шоколадний дім", наповнений сучасними творами мистецтва, стане метафорою світу на межі катастрофи.

Детальну концепцію проекту куратори не розголошують навіть його учасникам. Відомо лише, що в кожному залі будуть представлені твори кількох художників, іноді абсолютно протилежні за змістом.

В рамках виставки такі художники, як Андрій Монастирський, Анатолій Осмоловський, Дмитро Гутов, Арсен Савадов, Оксана Мась і Роман Жук вступлять в діалог з молодими авторами. Особливістю виставки стане те, що тут будуть представлені в першу чергу об'єкти та інсталяції, а живопис буде представлений в експозиції одиничними творами.

Кураторами проекту стали Костянтин Дорошенко (Україна) і Анастасія Шавлохова (Росія). На думку організаторів, виставка стане прецедентом для української арт-сцени, оскільки всі твори створюються спеціально для проекту при співпраці кураторів з художниками.

Також на території "Шоколадного будинку" в рамках проекту відбудеться безліч різноманітних творчих заходів - літературних, музичних і інтелектуальних.

Проект пройде в рамках паралельної програми першої Київської міжнародної бієнале сучасного мистецтва Arsenale 2012 (24 травня - 31 липня, Мистецький арсенал).


    фейсбук