Завтра, 18 жовтня, на відкритті ІV Cвята Cиру і Вина на площі перед Палацом мистецтв вже вдруге запрацює Велика давильня винограду. Організатори Свята запросять відомих львів’ян почавити тонну винограду ногами, щоб знову наступного року виготовити з нього фестивальне вино.
«Давимо виноград ногами, адже це ідеальний прес, який дозволяє видавити колір зі шкірки винограду, не розчавлюючи кісточки, що дають вину мутності та гіркоти. Саме завдяки такій давній традиції наше фестивальне вино стає чистим, натуральним і майже магічним, і машина ніколи не зможе повторити це», - зазначив директор Свята Сиру і Вина Андрій Сидор.
Таким чином, на минулорічному Святі Сиру і Вина було започатковано нову історію виноробства у Львові. Насолодитись фестивальним вином урожаю 2012 року можна буде вже цих вихідних. Організаторам вдалось виготовити 1000 пляшок фестивального вина!
Також цього дня на гостей Свята чекають музичні виступи, фестивальне караоке, презентація колекції одягу та аксесуарів з винних корків (до речі, проводиться вперше в Україні!), кінопоказ до келиху вина та різноманітні майстер-класи гончарства, миловаріння, декорування та інші.
Дізнавайтесь більше про заходи на Святі Сиру і Вина із програми (http://www.cheeseandwine.lviv.ua/uk/programm/).
Нагадаємо, Свято Сиру і Вина триватиме до 20 жовтня.
Організатор: компанія «Дік-Арт».
Сайт Свята: www.cheeseandwine.lviv.ua.