Незабаром у Болгарії може статися землетрус силою до 10 балів, який зачепить і Україну. Такий прогноз зробив директор Кримського міжнародного центру сейсмобезпеки Микола Георгієв.

«На території Болгарії є два райони з 10- бальною сейсмічністю. Очікується, що один з них, зона Каліакра, незабаром проявить свою активність», - розповів пан Георгієв , повідомляє Сегодня.

При цьому він зазначив, що землетруси, які нещодавно відбулися в Румунії та Молдові, були лише підготовкою до більш потужних підземних поштовхів.

«Де саме регіонально проявляться нові поштовхи - поки не можна сказати. Мис Каліакра знаходиться на березі Чорного моря, за сто кілометрів на півночі від Варни (Болгарія). Цілком очевидно, що хвиля піде по морю. Це буде потужна розрядка », - підкреслив експерт.

Георгієв не став називати передбачуваних дат майбутнього землетрусу, зазначивши лише, що сейсмічно активний район Болгарії давно спить, але незабаром може прокинутися. Наслідки такого землетрусу відчують жителі Одеської області та Криму.


    фейсбук