Вже досить багато історій ходить про те що іноді люди стають свідками чогось незвичайного, неземного, того що, неможливо пояснити нажитим життєвим досвідом і знаннями. Так з’являються легенди про НЛО, духів і привидів. У світі існують окремі місця, де такі випадки відбуваються особливо часто, їх прийнято вважати місцями сили, аномальними зонами. Є такі місця безпосередньо і в Криму.

 

Новим віянням сучасного туризму став аномальний туризм — подорож по місцях з енергетичної активністю, старовинним покинутим домівкам і замкам. Доведено що в таких місцях людина може себе відчувати по- різному, може переповнювати енергією або навпаки прийде занепад сил і роздратованість. Є цілий перелік місць, де найчастіше відбуваються нещасні випадки або пропадають люди. А ви готові відправиться в таку подорож, і полоскотати собі нерви? Якщо так, то наш перелік аномальних місць Криму — для вас.

Мис Меганом

Мис Меганом в Судаку , вважається місцем, яке приваблює НЛО, древні міфи свідчать, що тут знаходиться вхід в царство мертвих. Люди тут не приживаються, будівлі руйнуються. Колись тут функціонувала військова база, і доводилося підміняти солдатів щотижня, так як з ними постійно траплялися нещасні випадки. Ходить повір’я, що на мисі бродить привид загиблого тут хлопчика і заманює подорожніх.

Чуфут -Кале

Особливою темною енергетикою володіють печерні міста, давно покинуті своїми мешканцями. Так у печерному місті Чуфут -Кале, що знаходиться біля Бахчисараю, туристів, які потрапляють сюди вдень або вранці, переповнює приплив енергії, а вночі — глибоке почуття страху, особливо це почуття, посилюється в районі старого кладовища, та ж у тих людей, які не знають, що воно там знаходиться. Схожі явища помічають і в інших печерних містах: Мангуп, Ескі — Кермен, Тепе- Кермен і т.д.

Херсонес

У районі мису Херсонес, Севастополь, відпочиваючі вночі або рано вранці можуть бачити привид монаха, який прогулюється то біля дзвону, то по алеї поряд з храмом.

В околицях міста Сімферополь знаходиться скеля звана Печаль -Кая. Кажуть що це незвичайне місце, і його дуже важко відшукати. Скеля показується тільки тим мандрівникам, які перебувають в смутку від нещасної любові. Легенда свідчить, що тут проживало монголо — татарське плем’я, в якому дівчина, розгніваний від нерозділеного кохання, спалила все село.

Гора Бойка

Аномальні явища у вигляді НЛО і мандрівних духів спостерігають також на горі Бойка. За легендами на горі існувало поселення, ватажок якого володів таємничою чашею — Граалем. Що б скарби з Граалем  в тому числі не дісталися ворогам, ватажок сховав все в глибинах гори, де й донині багатства охороняють жителі цього городища, які за допомогою медитації увійшли до сплячий стан. Ще нікому не вдавалося пробратися в надра гори Бойко, так як ентузіастів постійно косили хвороби і безсилля.

Але це, звичайно ще не весь перелік енергетичних місць, місця, де в часи воєн загинуло багато людей, замки, які пережили криваві битви, глибокі печери і кам’яні хаоси, зберігають таємниці минулого, які, напевно, іноді все-таки просочуються назовні, в наш світ, вірити в це чи ні — справа кожного індивідуально. Але, у всякому разі, сьогодні можна перевірити всі гіпотези, самостійно відвідавши ці загадкові місця.

Містичні речі відбуваються на вершині гори Демірджі в Криму. Де серед групи хаотично розкиданого каміння пальцевидної форми знаходиться долина, яка прозвана «Долиною привидів».

Долина Демірджі

Досить часто члени експедиції, які забираються в цю долину бачать різні галюцинації та бачення.

Вершина Демерджі піднята на  1240 метрів над рівнем моря. Рівний майданчик вкритий густою високою травою, що налаштовує на відпочинок. Кругом вражаюча безмовність, далеко осторонь залишилися галасливі дороги. На заході видно Ведмідь-гора, ще далі в блакитним серпанку - зубчаста корона Ай-Петрі. На сході розрізняється плоский і довгий мис Меганом, перед ним схожа на цукрову голову конічна скеля Сокіл.

Джерело: blog.kudarom.com.ua


    фейсбук