Сьогодні, для українців, у зв’язку з скасуванням візового режиму з Євросоюзом, подорожі по Європі стали значно простішими та доступнішими.

Частина наших співвітчизників подорожує європейським континентом самостійно, а частина обирає туристичних операторів.

Однак, щоб не прогадати і вибрати правильного оператора туристичних послуг, ми звернулися за порадами до фахівців туристичної компанії Авиалига.

«Варто наголосити, що останні роки спостерігається помітне зростання явища групового туризму. Українці орієнтуються на більш активний спосіб життя та проявляють зростаючий інтерес до нових напрямків, які колись були прерогативою досвідчених туристів, ринок групового туризму швидко розширився.

Сьогодні постійно зростаюча кількість туркомпаній пропонують варіанти поїздок від Гватемали до Греції, від Таїланду до Туреччини.

З такою кількістю брендів, котрі зараз конкурують за свій напрямок туризму, вибирати правильного оператора настільки ж складним, як і спланувати власну поїздку. Ви прочитали брошури. Ви просканували усі веб-сайти. Але як побачити справжню сутність компанії за її рекламним блиском? Як насправді дізнатись, який туроператор пропонує найкращу пропозицію?

Немає сенсу намагатися вибирати між 30-денною автобусною поїздкою, гастрольною поїздкою, а також екскурсійним туром на невеликих групах, який користується частково громадським транспортом. Перш за все, встановіть тип туру, який ви хочете отримати.

Якщо ви хочете скористатися послугами туристичного агента для бронювання, не приймайте рішення, не зробивши попередніх досліджень. Однією з основних причин, з якими люди опиняються в турі, який їм не подобається, - це те, що вони купили тур, який для них не підходить. Частина великих туристичних агентств мають угоди з одним або двома операторами туризму, щоб проштовхувати певні тури пріоритетніше за інші. Не піддавайтеся відразу на пропозиції свого агента. Підбирайте той тур, що максимально підходить вам, а не той, який їм треба продати.

Після того, як ви оберете тип туру, який вам підходить якнайкраще, перевірте правильність угоди. Навіть якщо три різні оператори запускають аналогічні екскурсії, які, здається, включають ті самі види діяльності, але відрізняються за ціною, це не означає, що найдешевший вибір є найкращим значенням. Насправді окрім ціни можуть суттєво відрізнятися і умови. Скажімо можна надати квиток для спальних місць на поїзд на ніч, або лише сидяче місце. Чи включені місцеві гіди в основні визначні пам'ятки на всіх екскв усі екскурсії, чи угода передбачає додаткові гонорари?

Одним словом, щоб ваша відпустка принесла вам максимальне задоволення, а не розчарування – самостійно керуйте її планування. Визначіться з тим, що ви хочете побачити та де ви хочете побувати. Заздалегідь проконсультуйтеся, що входить у вартість путівки,  а за що доведеться додатково платити. І насамперед – дуже уважно читайте угоду, пам’ятайте, що усе найприкріше друкується дрібним шрифтом.

 


    фейсбук