Слава стародавнього Риму легко доступна для відвідувача. Деякі місця можна відвідувати безкоштовно, а інші є частиною Римських перепусток і карток. Більшість стародавніх місць знаходяться в історичному центрі Риму, тому ви можете відвідати кілька місць за один день.

Навіть якщо у вас немає часу детально ознайомитися з цими місцями, просто прогулянка деякими з цих місць на сайті гіда є неймовірною та дає вам загальне уявлення про історію Стародавнього Риму.

Колізей Риму

Величезний амфітеатр Стародавнього Риму, який вміщував до 55 000 людей, був побудований імператором Веспасіаном у 80 році нашої ери. Він був ареною багатьох смертоносних боїв гладіаторів і диких тварин. Сьогодні ви можете побачити чоловіків, одягнених у костюми гладіаторів, коли прогулюєтеся між Колізеєм і сусідньою Аркою Костянтина, побудованою в 315 році нашої ери. У неділю вулиця Віа дей Фори Імперіалі, що веде до Колізею, закрита для руху, тому це чудове місце для прогулянок. 

Пантеон

Римський Пантеон, храм усіх богів, був побудований між 118-125 роками нашої ери імператором Адріаном. У 7 столітті ранні християни перетворили його на церкву, а тепер тут розташовано гробниці. Зайдіть всередину, щоб побачити вражаючий купол. Вхід вільний. Пантеон є найкраще збереженою будівлею Стародавнього Риму, і сьогодні його оточує приємна та жвава площа, гарне місце, щоб посидіти ввечері та насолодитися напоєм. Хороший сусідній ресторан Armando's на вулиці, що йде від площі.

Римський форум

Давньоримський форум — величезний комплекс зруйнованих храмів, базилік і арок. Це був церемоніальний, юридичний, соціальний і діловий центр Стародавнього Риму (продовольчі лавки та публічні будинки були ліквідовані у другому столітті до нашої ери). Щоб отримати гарний вид, підніміться на Капітолійський пагорб за музеями. Приділіть собі принаймні 1-2 години, щоб побродити, а потім продовжуйте підніматися до Палатинського пагорба, який також входить у квиток.

Палатинський пагорб

Імператори та аристократи Стародавнього Риму жили на Палатинському пагорбі, починаючи з першого століття до нашої ери. Domus Flavia та Domus Augustana, побудовані в першому столітті нашої ери, де були офіційною резиденцією імператорів протягом понад 300 років. Вхід також включає Палатинський музей, Римський форум і Колізей.

Музеї Капітолійського пагорба

Капітолійський пагорб над Римським форумом був символічним центром Риму і містив храм Юпітера. Сьогодні є два музеї, найстаріші громадські музеї в світі, Палаццо Нуово, з грецькими та римськими скульптурами, і Палаццо деі Консерватори, з художніми галереями, скульптурами та фресками. Один квиток дає вам доступ до обох. Як і в стародавньому Римі, пагорб досі має найкращий вид на центр Риму.

 


    фейсбук