Одним з найкращих курортів Східної Європи є Кримський півострів. Глибоко впадаючи в Чорне море, він зі сходу омивається азовським морем. Розміри зі заходу на схід — 324 км, з півночі на південь — 207 км. Площа близько 26 860 км2. Береги акумулятивні вирівняні. Протяжність берегової лінії понад 1 тисячу км. Найбільші затоки на узбережжі Чорного моря: Каркінітська, Каламітська, Феодосійська. На узбережжі Азовського моря: Сиваш, Казантипська та Арабатська. На сході Криму Керченський півострів, на заході — Тарханкутський півострів. За характером рельєфу поділяється на 2 частини: платформно-рівнинну (70 % території) та складчасто-гірську. На півдні Криму — Кримські гори.

Для багатьох туристів Крим споконвіку був улюбленим місце відпочинку, адже його неймовірний клімат створив унікальні умови для відновлення та відпочинку. А ті, хто хоча б раз відпочивали в Криму залишать про нього найприємніші спогади.

Унікальність Криму – це, перш за все, тепле ніжне сонце, таємничі гори, Чорне та Азовське моря, понад 50 солоних озер, 257 річок та кримські рівнини. На півострові розташовані Ялтинський гірсько-лісовий заповідник,Кримський природний заповідник, Карадазький заповідник та заповідник Мис Мартьян, заказники та пам'ятки природи.

Найбільші міста: Сімферополь, Севастополь, Керч і Феодосія.

Весь курорт Криму розділено на чотири райони – Південний, Східний, Західний та Центральний.

Відпочинок у Криму непорівнянний з будь-якими іншими курортами світу, адже лише тут можна милуватися чарівними красотами багатої флори та фауни, лагідним морем та могутніми горами, які не залишать байдужим нікого.

Відпочинок у Криму характерний ще й тим, що тут більшість людей побачать абсолютно іншу природу, саме тут знаходяться річки, які пересихають влітку, водоспади, які спадають зі 100 метрової висоти, вітер, який досягає 50-ти метрів на секунду...


    фейсбук