Анталовецька Поляна майже вся вкрита лісами (дуб, граб, бук). Тут ростуть червонокнижні види рослин — підсніжник звичайний, беладона, лілія лісова, з фауни трапляються сови, дятли, косулі, борсуки, куниці тощо.

На північ від Анталовецької Поляни розташований хребет Синаторія, на схід — гора Маковиця (978 м), на південний захід — гора Діл (793 м). Західні схили гори спускаються в долину річки Уж, північні — в долину річки Тур'ї.

Найближчі населені пункти: с. Анталовці, с. Оріховиця, с. Кам'яниця.

Знаменитий туристичний об'єкт - кратер погаслого вулкана. Поляна розташована на висоті 968 метрів над рівнем моря. На галявину можна потрапити з трьох населених пунктів - с. Невицьке, с. Ворочево та смт. Перечин. Найпопулярніший маршрут - з Невицького, повз стародавній замок. На середині шляху - "чаша Масарика», старе джерело, біля якого, у двадцяті роки минулого століття, любив відпочивати президент Чехословаччини Томаш Гарік Массаріка.

На згадку, про минулу вулканічну активність залишилося не мало слідів, а саме: воронкоподібна западина оточена базальтовими стрімчаками, Ворочівське озеро (вулканічного походження), тощо.

У долині ріки Уж (на північно-східній околиці села Кам'яниці) нависають над водою Ворочівські скелі. Над ними на віднозі Анталовецької Поляни виросла із скелі Кам'яна Квітка — вулканічна лава зіткнулася з водою і швидко застигла, утворивши форму пуп'янка квітки.

З південного боку горба, на якому височить Невицький замок, стоїть стовп вулканічного туфу заввишки 10 метрів. На його вершині росте дерево.

За годину ходьби від замку (вбік вершини) біля стрімкого повороту дороги розташована кам'яна чаша, витесана з суцільного шматка андезиту. В чашу спадає вода з джерела.

Колись, за Союзу, на галявині розбився військовий літак (в результаті зіткнення з іншим літаком) і ще довгий час туристи знаходили залишки літального апарату в різних частинах галявини.

 


    фейсбук