Гора Бребенескул - одна з найкрасивіших і найвищих вершин в українських Карпатах (друга після Говерли), яка входить до складу чорногорського хребта. Висота гори - 2032 метри над рівнем моря. Розташована на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей. На схилах чітко видно давньолодовикові форми рельєфу, сліди вивітрювання. Рослинність гори - альпійська і субальпійська, характерні кам'яні розсипи.

Поверхня гори куполоподібна. Північно-східні схили дуже круті і скелясті. На схилах гори Бребенескул сніг можна зустріти навіть влітку. Помічено сніг на схилах цієї гори в кінці серпня. В період холодного літа сніг на  її схилах може залишатися до наступного зимового сезону.

Добиратися до гори Бребенскул в Карпатах найкраще з сіл Лазащина, Кваси, Богдан, Ясиня, Луги, а до цих сіл можна добратися з Ворохти, або Верховини.

Шлях на гору буд не з легких, але піднявшись на вершину перед вами відкриється неповторний краєвид українських Карпат. Озеро, долини, мінеральні річки, чисте гірське повітря – ось далеко не повний список нагород, які ви отримаєте за свою наполегливість.

 

В горі знаходиться однойменне озеро Бребенескул - на висоті 1800 метрів над рівнем моря в котловані між м. Бребенескул та м. Гутин-Томнатик. Озеро Бребенескул є об'єктом туризму.

 


    фейсбук