Львів - перлина західної України. Ще з давніх давен Львів виборов право називатись культурною столицею України. Археологічні розкопки свідчать, що територія сучасного міста була заселена ще у 5 столітті. Наприкінці 10 століття ці землі увійшли до складу Русі, зокрема удільних Галицького, а з 1199 року — Галицько-Волинського князівств. Назва «Львів» дана місту на честь князя Лева Даниловича, сина засновника Львова Данила Галицького. Протягом своєї історії Львів жодного разу не змінював назви. На сьогоднішній день Львів постає перед нами як сучасний розвинутий мегаполіс.

День свого народження місто святкує у перші вихідні травня. Тільки у Львові, під час святкування Дня міста, яке за роки отримало чимало своєрідних традицій, серед яких - театралізовані вуличні постановки, забави, фестивалі, можна весело й активно провести свій час! На Вас чекатимуть різноманітні фестивалі, цікаві концерти, постановки, театралізовані дійства. Можна буде взяти участь у багатьох конкурсах…

Окрім неймовірного історичного та культурного спадку у Львові також активно розвиваються новітні демократичні засади суспільства, які впливають не тільки на західний регіон, але і на всю країну. Налагодження бізнес-зв'язків з підприємствами Польши, Німеччини та інших країн Європи сприяє розвитку економіки регіону.

Львівський туризм продовжує завойовувати популярність і приносить значну частину коштів до бюджету міста. Спортивне життя Львова заслуговує на увагу прихильників футболу, гандболу та інших видів змагань.


    фейсбук