У п’ятницю, 21 жовтня, у Львівському палаці мистецтв стартувало VII Свято сиру і вина. Цьогоріч у Ярмарку сирів та вин участь беруть понад 60 виробників сирів та вин, імпортерів та фермерів. На фестивалі також представлені регіональні органічні продукти.
«Цікавість до Свята Сиру і Вина зростає з кожним роком. Ми вважаємо, що це невипадково, адже свято дуже атмосферне і, якщо можна так сказати про свято, «дуже смачне». Свято стало справжнім місцем зустрічі друзів, сімей, львів'ян та гостей міста, найбільш атмосферною та найсмачнішою подією осені в країні», - розповів Андрій Сидор, директор Свята сиру і вина.
Традиційно Свято розпочалося із відкриття Великої давильні винограду. Організатори заходу запросили відомих львів’ян почавити тонну винограду ногами, щоб наступного року виготовити з нього фестивальне вино. Ця виноградна атракція перетворилася для львів’ян та гостей міста у гарну традицію, без якої вже не уявляєш Свята.