На Майдані Незалежності в Києві реконструюють «Великий» і «Малі» фонтани, розташовані на парній стороні вулиці Хрещатик.

 

«У минулому році ми відновили роботу майже всіх знакових фонтанів столиці, в тому числі найвищого фонтану, що на Русанівському каналі. Незавершеними залишилися два фонтанні комплекси – великі і малі чаші на Хрещатику... Ми плануємо відновити роботу фонтану в травні. Уже розпочато демонтаж пошкоджених конструкцій, «Київводфонд» працює над підготовкою детальної проектно-кошторисної документації, щоб визначити обсяги необхідного фінансування», – цитує заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелєєва сайт КМДА.

Повідомляється також, що робота фонтанів була припинена з моменту відключення їх систем від електро- і водопостачання, яке відбулося під час Революції гідності у 2013-2014 роках. Згідно з повідомленням, «реконструкція фонтанів задовольнить рекреаційні та естетичні потреби жителів і гостей столиці, підвищить архітектурно-дизайнерський статус і рівень туристичної привабливості Києва. Проектом передбачено виконання робіт з реконструкції фонтанів без зміни зовнішніх геометричних розмірів їх фундаментів».

Джерело:  zik.ua 


    фейсбук