Навчальний екологічний центр планують відкрити на місці рекультивованого Дергачівського полігону твердих побутових відходів

У місті Дергачі Харківської області на місці старого сміттєвого полігону відкриють навчальний екоцентр, де протягом всього року люди зможуть кататися на лижах та сноубордах.

Про це повідомляє пресслужба Харуівської міської ради.

На території старого полігону твердих побутових відходів планують побудувати коротку навчальну трасу, трасу для профі, спуск з перешкодами для сноубордистів та три дитячі траси для катання на надувних санках(тюбах).

Також буде облаштовано підйомник для дорослих та спеціальний дитячий стрічковий підйомник.

Проєкт спільно реалізують КП"Муніципальна компанія поводження з відходами" та компанія Neveplast (Італія).

Екоцентр має навчати харків’ян та гостей міста основам еко-культури та допомогти у навчанні школярів, студентів та викладачів.

"Ми не хочемо говорити, що це гірськолижний курорт, скоріше, це навчальний центр, комплекс, створений для того, щоб люди бачили, куди діваються продукти їхньої життєдіяльності, чому важливо економно споживати та впроваджувати роздільний збір сміття. Люди побачать, що відходи займають площі, де можна побудувати навіть лижні спуски, що українські полігони потрібно рекультувати та давати їм нове життя", — розповів директор КП"Муніципальна компанія поводження з відходами" Юрій Суярко.

Також, за словами менеджера з продажу компанії Neveplast Ольмо Балліні, розглядається варіант створення великої траси завдовжки 232 м та навчальної – 100 м. На них використають нову розробку фірми – покриття free ski, яке дає відчуття катання на снігу, що щойно випав.

«Таке покриття підходить для людей, які займаються карвінгом(техніка катання з виконанням послідовних різаних поворотів). Кататися на ньому можна цілий рік незалежно від погоди – у сніг, дощ чи сонячним літом", – зауважив менеджер Балліні.

Навколо спусків облаштують відповідну інфраструктукру: паркомісця, пункт прокату спорядження, можливо, невелике кафе тощо.

Будівельні роботи мають розпочатися навесні.

 


    фейсбук