У парку КПІ з'явиться IT-парк

У парку КПІ наступної весни з'явиться IT-парк. Придумав його студент Микола Гилко, який переміг у конкурсі "СтратегіЯ". Усі центральні доріжки парку викладуть плиткою у формі знака електронної пошти @.

 

А в центрі встановлять скульптури Стіву Джобсу, Білу Гейтсу і академіку, засновнику інституту кібернетики Віктору Глушкову. Також планується проведення Wi-Fi, для того щоб молодь могла працювати прямо на свіжому повітрі, а також - нові лавочки та прокат туристичних килимків, повідомляє ICTV.

Правда, в ректораті університету над ідеєю проведення Wi-Fi пообіцяли подумати.

У столичній адміністрації вже шукають інвесторів для IT-парку.

"Цей конкурс ми проводимо другий рік. У 2012-му було відібрано десять робіт школярів та студентів, шість з яких вже реалізовані. Серед них була і робота Миколи Гилко - він запропонував встановлювати на всіх відомих історичних пам'ятниках столиці QR-коди (спеціальний код, який зчитує смартфон або планшет, а на екрані висвічуються всі дані про об'єкт, причому безкоштовно). І з наступного тижня перші коди вже будуть встановлені. Для парку ми шукаємо спонсорів ", - розповів заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

 

 


    фейсбук