30 серпня – 1 вересня у «Парку Київська Русь » відбувся Міжнародний турнір з верхової стрільби з лука «Кінний лучник Древнього Києва ІІ», подія не тільки яскрава, але й значима для всієї України. Турнір відродив колишню славу наших предків і звеличив значимість давніх культурних і бойових традицій нашого народу в очах сучасної світової громадськості. У змаганнях взяли участь кращі спортсмени України, Білорусі, Польщі. П'єдестал слави в результаті завзятої боротьби з дуже гідними суперниками очолив українець Володимир Янченко.

 

Переможець турніру, капітан української команди, абсолютний чемпіон турніру кінних лучників, проведеного у квітні 2013 року, президент «Парку Київська Русь» Володимир Янченко поділився роздумами про цю культурно-історичну подію:

– Турнір кінних лучників дав можливість відродити споконвічні традиції Києва та Київської Русі, а саме, бойового мистецтва кінних лучників і вміння людини бути в гармонії з природою і самою собою. Ми вийшли на світову арену – і зробили це належним чином, красиво. Кінні лучники з різних країн визнали нас гідними суперниками, було висловлено дуже багато теплих слів від учасників. Розпочався культурний діалог між країнами. Дякую всій нашій українській команді, «Київській дружині кінних лучників», яка на високому рівні майстерності витримала цей турнір і у важкій боротьбі проявила всі свої бійцівські якості.

 

Вже прийнято рішення про проведення навесні 2014 року в «Парку Київська Русь» чергового міжнародного турніру кінних лучників. Його географія буде ширшою, боротьба суперників – наполегливішою, а майстерність учасників – ще вищою.


    фейсбук