У Бостоні, центрі штату Массачусетс (США), пройдуть слухання щодо можливого внесення теми українського Голодомору 1932-1933 років до навчальної програми з історії вищих шкіл штату. Комітет Голодомору просить українців долучитися до слухань, повідомляє vidia.org.

31 жовтня 2013 року у Капітолії штату Массачусетс Комітет Голодомору разом із освітнім комітетом штату, сенатом та палатою представників штату вирішать, чи будуть американські школярі на уроках історії вивчати сторінки українського Голодомору 1932-1933 років.

Комітет закликає українців діаспори прибути на слухання із родинами та друзями, щоб залу наповнили українці, та одягнути національний одяг, ідеться у повідомленні Комітету. Деталі про час та місце слухань можна прочитати на сторінці події у Facebook.

Якщо цей законопроект буде прийнято, Массачусетс стане другим штатом, у якому в школах розповідатимуть про Голодомор 1932-1933 років. З 2005 року такої домовленості досягнуто у штаті Іллінойс.

Додамо, в Українському національному музеї в Чикаго в окремій виставковій залі знаходиться постійна і найбільша у США документальна виставка про Голодомор в Україні.


    фейсбук