Кримські екологи побоюються, що радянська хімічна зброя, захоронені в Керченській протоці в ході програми зі знищення запасів отруйних речовин, може просочитися у воду. Вчені стверджують, що бочки, в яких зберігається хімзброя не досить міцні, і до того ж, захоронення було здійснено на недостатній глибині, що не відповідає нормам, пишуть місцеві ЗМІ.

«Якщо отруйні речовини потраплять у воду, то це загрожує сильним ударом по екосистемі, - розповів керівник Кримської республіканської асоціації "Екологія і світ" Віктор Тарасенко. - Життя тварин і людей будуть в небезпеці. А імідж Криму як курорту значно погіршає. Можливо, що роботи з перезахоронення речовин не проводяться через відсутність фінансування».

У той же час, Держслужба України з надзвичайних ситуацій запевняє, що ситуація з похованим хімічною зброєю часів Великої Вітчизняної війни в акваторії Азовського моря знаходиться під постійним контролем.

10 листопада в пресі з'явилася інформація, що біля Керчі виявлено декілька контейнерів радянської хімічної зброї. Вони знаходяться в протоці між мисом Білим і островом Тузла на глибині менше ніж 100 метрів.


    фейсбук