Для мене Єгипет, ще зі шкільної парти, викликав подив та захоплення. Можливо через величну річку Ніл, чи через їхні піраміди та легенди, що були з ними пов’язані. Однак я завжди знав, що неодмінно колись побачу цю дивовижну країну.

Щоправда здійсненню завжди щось заважало, а особливо карнатинні обмеження. Проте, доля посміхається наполегливим і мені таки вдалося відвідати Єгипет цьогоріч, прямо на новорічні свята.

Для подорожі я скористався гарячим туром від https://hittravel.com.ua/garyachi-tury/garyachi-tury-yegypet/ і не пошкодував, адже Єгипет виявився навіть кращим, ніж я очікував.

Мабуть так збіглося, але окрім звичайних Єгипетських туристичних принад, я став свідком ще одного єгипетського дива, як його називали самі єгиптяни, яке трапляється у цій сонячній країні раз на 30-40 років. Так на другий день мого перебування у Єгипті раптом випав сніг, а потім і град. Щоправда, це тривало не довго і вже наступного дня можна було купатися у морі чи басейнах.

Для мене було досить незвичним, але надзвичайно цікавим святкувати Новий рік у теплій країні. До того ж у Єгипті не бракує різних розваг, які можуть прийтися до смаку будь-кому, хто відвідає цю країну. Особливо цікавими були катання на верблюдах – цю послугу у Єгипті можна зустріти на кожному кроці.

Звичайно, що як і кожен турист, першим ділом я вирушив подивитися на славетні піраміди. Найбільшою з яких є піраміда Хеопса в Гізі, її висота становить 137 метрів.

А ще мені пощастило відвідати Луксора – стародавнє місто-музей, яке розташоване просто неба.

Луксорський храм, двокілометрова Алея сфінксів, Карнакський храм, колос Мемнона, храм Хатшепсут та багато, багато інших експонатів – це відлуння Фіви – колишньої столиці Стродавнього Єгипту. Відразу хочу зауважити, що за один день екскурсій, я не встиг побачити і половини із того, що там показано.

У пустелі Сахара можна натрапити на мальовничі оази. Наприклад, Бахарія виникла у місці, де б'ють гарячі джерела. Цей оазис називають ще долиною мумій: у місцевому некрополі виявили мумії, вік яких сягає 1800 років. Оазис Харга став популярним завдяки знайденим там руїнам храму Амона та Мута, некрополю Ель-Багават, храму Ібіса, а також артезіанському джерелу «Бані Афродіти».

Кажуть що місцеві бедуїни живуть понад сто років, а жінки можуть без проблем народжувати навіть після 70-ти! Отож бажаємо усім міцного бедуїнського здоров'я і довголіття.


    фейсбук