Несправності каналізації діляться на дві основні групи: засмічення каналізаційної системи та протікання каналізаційної системи. І те, і інше однаково неприємно і може призвести до затоплення квартир. Але обох можна запобігти за допомогою правильного використання та регулярних перевірок сантехніки.

Чому виникає засмічення каналізації

Про причини та варіанти усунення закупорки каналізаційних труб ми вирішили поспілкуватися з фахівцями Trubolub.

Засмічення каналізації виникає в результаті обмеження пропускної здатності труби. Накопичені в ньому забруднення поступово зменшують діаметр труби, що в кінцевому підсумку призводить до повного закриття її просвіту повідомляє https://trubolub.com.ua/uk/uslugi/probiti-zasmichennya/.

Засмічення каналізації або водостічної труби також може виникнути в результаті потрапляння в них предметів, таких як гілки або каміння, які будуть перешкодою для потрапляння забруднень.

В обох випадках відбувається значне або повне зниження пропускної здатності, а потім і до виходу домішок за межі труби. Як тільки ми спостерігаємо викид забруднюючих речовин за межі каналізації, ми повинні негайно вжити заходів.

Як прочистити забиті труби

Найефективнішим способом очищення труб є механічне очищення. Воно полягає у введенні в шляхи трубопроводів спеціальних пристроїв, що прочищують водотік, видаляючи перешкоди і домішки, що осідають на стінках труб. Перевагою цього способу є великий асортимент пристроїв пише Trubolub. Це особливо важливо, якщо доступ до каналізаційної труби утруднений або засмічення.

Засмічення каналізації також може бути наслідком невдалого проектування. Занадто багато колін і погані кути можуть сприяти більш частому засміченню каналізаційних труб. Найефективнішим методом боротьби з засміченням труб є регулярні огляди і систематична чистка.

Також прочистку труб можна здійснювати за допомогою спеціальних рідин говорять фахівці в Trubolub. Вони бувають на органічній та хімічній основах. Здебільшого такі рочовини можуть впоратися із незначним забиттям труб. Використовувати такі речовини досить ефективно, якщо дотримуватися правил використання, адже неправильне застосування може призвести до опіків тіла чи руйнації каналізаційної системи.

Що робити, якщо протікає каналізація

Другою за серйозністю поломкою каналізаційної системи є її протікання. Прорив каналізаційної труби, отвір, розрив також можуть призвести до викиду домішок за межі каналізаційної системи. Діряву ділянку слід замінити якнайшвидше, адже нечистоти, що виходять із труби, окрім руйнування стін будівлі, завдають шкоди здоров’ю мешканців. Якщо ми не хочемо наражати мешканців на неприємності, пов’язані з ремонтом.

 


    фейсбук