Криптовалюта, ціна якої залежить від широкого спектру факторів, відкрила користувачам новий варіант фінансових відносин. Вони передбачають відсутність офіційного головного регулятора. Сьогодні цифрові активи служать для різних цілей, тому вони мають різні функції, які обираються безпосередньо користувачами. Рішення купити криптовалюту може бути обумовлене широким набором особливостей, проте сьогодні володіння монетами такого формату відкриває нові можливості та доступ до нової фінансової системи.

Основні причини, чому варто купити крипту

Придбання цифрових монет, активна підтримка з боку інвесторів, розростання інфраструктури та поява нових проєктів через лаунчпад – крипта демонструє все більше приводів для її утримання. Основні причини придбання криптовалюти та її широкого розповсюдження і застосування:

  • Споживчі операції.

Bitcoin – це децентралізована криптовалюта, яка може використовуватися для здійснення покупок та оплати товарів чи послуг онлайн. Сьогодні все більше компаній приймають цифрові активи як форму оплати.

  • Інвестування.

ВТС та інші види крипти можуть використовуватись у якості інвестиційного інструменту, сподіваючись на зростання їх вартості з часом. Криптовалюта вже є частиною інвестиційного портфеля, тому ви можете обирати проєкти та монети на сайтах криптовалют.

  • Безпека та підвищений захист персональних даних.

Деякі криптовалюти, такі як Monero та Zcash, пропонують покращену анонімність, що дозволяє користувачам здійснювати транзакції без розкриття особистої інформації. Біткоїн – це не 100% анонімна монета, проте відстежити відправника чи адресата по хешам дуже важко.

  • Перекази грошей.

Криптовалюта дозволяє здійснювати міжнародні перекази без необхідності використовувати банківські системи, що робить транзакції швидшими та дешевшими.

Функціональні особливості: що таке Біткоїн?

Деякі причини покупки Біткоіна можна описати, спираючись на технологічну природу ВТС. Головні фактори:

  • Децентралізація та контроль. Так як цифрові валюти базуються на технології блокчейн, яка дозволяє уникнути централізованого контролю, це дає можливість зберегти 100% контроль над власними активами.
  • Інновації. Розвиток технології блокчейн створює нові можливості для впровадження інновацій у фінансовій сфері та інших галузях. Це призводить до появи до нових послуг та продуктів.
  • Лімітований випуск. Обмеженість обсягу криптовалюти дозволяє уникнути впливу інфляції.

Зазначений вище список не вичерпує всіх можливих використань криптовалюти, і кожна людина чи компанія може мати свої власні причини для придбання, залежно від потреб та цілей. Ліквідні криптоплафторми дають можливість оперувати ринковим курсом, що допомагає в побудові торгової чи інвестиційної стратегії.


    фейсбук