Село Білосток знаходиться на південний захід від Луцька і на південь від Торчина на відрогах Волино-Подільської височини. Воно виросло біля річки Чорногузка. Річка розділяє село на дві частини: північну і південну. Обидві з’єднувалися і з’єднуються греблею. У північній частині, праворуч дороги, на горі, – мальовнича церква, збудована ще в 1636 році. Вона зберігається до цього часу, хоча дуже змінилася за 300 років існування. В селі є біла крейдяна гора, біля підніжжя якої знаходяться джерела. Їх називають Козацькими. Дно джерел – білокам’яне. Вода, що з них б’є, здається білою, хоч насправді вона чиста і прозора. Від білого стоку води село одержало назву Білосток. Про це свідчать документи з архіву Білостоцької церкви.

З пам’яток старовинних воєн збереглися рештки оборонного валу біля церкви – "Шанець”. У двох кілометрах на захід від центру села знаходиться могила – "Курган" часів Київської Русі.

В кінці XVII і на початку XVIII століть в селі Білосток жив, працював і писав художні твори видатний український художник Йов Кондзелевич, твори якого ще в минулому столітті занесено до каталогів усіх музеїв Європи. Дослідник минулого нашого краю Анатолій Дублянський називав білостоцького майстра "Українським Рафаелем".

Білостоцьке коріння волинської освіти має давню історію. Адже вік школи – не роки шкільного будинку, а роки Освіти в селі. Саме село, як і школа,оповиті легендами. А одна з них оповідає, що тут у минулому була Софіївська церква.

До витоків школи в Білостоці причетна фундаторка Київської братської школи Галшка Гулевичівна, найближча порадниця свого родича Семена Гулевича-Воютинського, будівничого монастиря і школи на Білостоцькій горі Сінай, що височить над козацькими криницями.

Таким чином, у 1636 році зародилася, а наступного, ймовірно, з побудовою приміщень православного монастиря з церквою і шпиталем для убогих людей, почала працювати школа в селі Білосток.

Нинішнє приміщення школи білостоцькі селяни будували "толокою" в 1933–1936 роках.

Сільська рада створена 19 вересня 1990 року. Нині її очолює Олексій Олександрович Королюк. А в теперішньому складі районної ради інтереси місцевої громади представляють Арсен Арсенович Остап’юк із Горзвина та Анатолій Анатолійович Франчук із Білостока.

Знамениті люди села Білосток – Віра Пилипівна Захарчук (зараз – підприємець) за трудові досягнення нагороджена орденом Леніна, Віра Семенівна Дубинюк нагороджена орденом Трудового Червоного Прапора, Ганна Василівна Міскевич – орденом Слави.

Зараз на території сільської ради знаходяться два села – Білосток та Горзвин, середня школа, три сільськогосподарські підприємства, а саме: сільськогос-подарський виробничий кооператив "Джерела", сільськогосподарське приватне підприємство "Білостік" та фермерське господарство "Пролісок". Є також два фельд- шерсько-акушерські пункти, будинок культури, відділення зв’язку, чотири торгові заклади. В 2001 році в село Білосток прийшов природний газ.


    фейсбук