Азовське море - рекордсмен планетарного масштабу

...воно найменше, наймілководніше, найпрісноводніше, найпродуктивніше і найвіддаленіше від Світового океону!

Завдяки чудовим природним ландшафтам, а також особливостям географічного розташування, Азовське море є справжнім раєм для туристів. Азовське море має площу - понад 580 тисяч квадратних кілометрів. Через Керченську протоку море з`єднується на північному сході невеликою протокою. Так що, якщо вам не по кишені море Чорне, Азовське море завжди може стати чудовою заміною, яка не розчарує ні вас, ні ваших дітей. Важливо й те, що саме це море є одним з найтепліших і мілководих у всьому світі. Його максимальна глибина становить не більше 15 метрів, а на узбережжі ніколи не буває глибоких ям, що дуже важливо, якщо ви хочете відпочити з дітьми і думаєте про їхню безпеку.

 

Звичайно, будь-яка людина, яка вирішила відвідати курорти Азовського моря, перейматиметься питанням - як до них дістатися? На щастя це здійснити досить легко. Найпростіше зробити це залізницею. Вона дозволяє доїхати до Новоросійська, Анапи, Кримська або ж Краснодара. Дорога від будь-якого з цих міст до Азовського моря на автобусі займе лічені години.

Якщо ви менш обмежені в засобах, то до ваших послуг аеропорти. На літаку ви за лічені години зможете дістатися з будь-якої точки нашої країни до Анапи або Краснодара, ну а потім пересісти на відповідний автобус. Вибравши відпочинок на Азові, ви завжди зможете насолодитися і місцевими визначними пам`ятками про які, на жаль, відомо не так широко, як хотілося б. Почати з того, що Таманський півострів має дуже цікаву і складну історію. Тут постійно ведуться археологічні розкопки, що дозволяють дізнатися ще більше про життя наших предків. Саме тут знаходився напівміфічне місто Тьмутаракань, а також античне поселення Гермонасса. Тамань має чудовий археологічний музей, Музей природи. Якщо вам не подобаються музеї, то варто відвідати страусину ферму або завод шампанського.

 


    фейсбук