В Одесі на Приморському бульварі у п’ятницю стартовав фестивалю вишиванок.

Як повідомляють організатори заходу, у програмі фестивалю заплановано 22 заходи — за кількістю років Незалежності України.

Протягом чотирьох днів гості Вишиванкового фестивалю зможуть побувати на ярмарку народних майстрів, де очікується 200 умільців із різних куточків України. Кожен бажаючий зможе тут навчитися плести ляльку-мотанку, робити традиційні обереги, виготовляти тканину на старовинному ткацькому верстаті, а також ознайомитися з гончарним, ковальським і іншими промислами. Будуть організовані козацькі забави, святковий аукціон, пісенний конкурс і багато іншого.

У суботу на Потьомкінських сходах городяни у вишиванках, взявшись за руки, утворять живий "вишиванковий ланцюжок".

Цього року організатори планують встановити новий рекорд України, зібравши 1,5 тисячі осіб. 2010 року такий ланцюжок об'єднав 229 осіб, 2011 року — 584 людини, 2012 року — 852 особи.

У рамках Вишиванкового фестивалю пройде також флеш-моб "Якір - серце України". Його учасники побудують жовто-синій логотип Одеси на Потьомкінських сходах.

В неділю у рамках фестивалю відбудеться велопробіг. Колона велосипедистів проїде маршрутом від Приморського бульвару центральними вулицями міста і знову повернеться на Приморський бульвар.

Не обійдеться без традиційних конкурсів на краще приготування страв української кухні, швидкісне поїдання вареників, показу колекцій сучасного одягу з етнічними мотивами.

Завершиться фестиваль 26 серпня увечері запуском у небо прапора України на повітряних кулях.


    фейсбук