У щоденному раціоні людини овочів має бути втричі більше, ніж білкових продуктів.
Таку рекомендацію дала лікар-дієтолог, засновниця школи здорового харчування «100 років» Оксана Скиталінська під час прес-конференції у Києві.
За її словами, раціон людини має бути збалансованим та складатися з різних видів овочів та фруктів, риби, зернових каш та зелені, причому овочів має бути в три рази більше, ніж білкових продуктів.
Для того, щоб харчування максимально захищало клітини від різноманітних шкідливих впливів, лікар-дієтолог радить вживати багато вітамінів, фітохімічних речовин, клітковини та висівок.
Що стосується тих, хто не хоче проблем з вагою, О.Скиталінська радить у жодному разі не пропускати сніданок, оскільки «якщо людина не снідає, то ввечері вона з'їсть набагато більше».


