Гірські велосипеди стали популярними в 1970-х роках у Сполучених Штатах. З тих пір вони розвивалися, щоб адаптуватися до різних профілів використання на не асфальтованій місцевості. З цієї причини сьогодні іноді важко вибрати правильний гірський велосипед.

Є два елементи, які викликають сумніви серед тих, хто шукає свій перший гірський велосипед або хто не має глибоких знань про ринок. По-перше, це тип підвіски. Гірський велосипед з жорсткою чи повною підвіскою краще? Друге – розмір коліс. Чи завжди краще вибирати найбільший? Ви можете купити велосипед в Києві в інтернет магазині Velogo.

Жорсткі та напівжорсткі гірські велосипеди

Це велосипеди, які або не мають підвіски, або мають передню систему амортизації у вилці. Зазвичай хід цієї підвіски становить менше 120 мм, оскільки вони розроблені для котіння на повній швидкості по коліях і грунтових ділянках без великих ухилів або виражених перешкод.

Вони виділяються своєю легкістю, динамічністю та спритністю. Це не міська легенда, що в цьому типі велосипеда сила передається безпосередньо на нижню каретку, а скоріше це проста фізика; Між сідлом і сідлом лише залізний брусок, сила не розсіюється, як це відбувається, коли задіяні амортизатори. Тому вони швидше.

До цього слід додати, що вони дешевші за інші, тому що їхнє виготовлення простіше, оскільки рама складається або з однієї форми, або має решту труб, зварених. Усуваючи задню або центральну підвіску, вони мають менше елементів і деталей, що також означає менше поломок і менше витрат і роботи з точки зору обслуговування.

Звичайно, якщо ми маємо нещастя, що наша спина або наші суглоби часто скаржаться, доцільніше зробити ставку на іншу більш зручну модель.

Коротше кажучи, жорсткі або напівжорсткі гірські велосипеди призначені для тих, хто шукає їзду з жвавою реакцією та швидку їзду на ділянках лісових стежок. Проходження технічних трас, чергування великих підйомів і спусків по дуже скелястих ділянках і катання на довгих маршрутах, менш доцільно.

Чим більше амортизації, тим більше здатність поглинати нерівності рельєфу і тим зручніше воно котиться. Тому велосипеди з повною підвіскою більш комфортні.

Вони важать більше, ніж жорсткі, і ціна їх також вища, але зате вони набагато зручніші. Якщо ви регулярно буваєте в горах, нам не потрібно говорити вам, що після кількох годин активності ви здатні розпізнати та відчути навіть найменшу вібрацію, яка виникає під колесами.

З повною підвіскою вам може знадобитися додаткова доза зусиль, особливо на підйомах, оскільки ви несете з собою більше деталей, ніж у випадку з жорстким велосипедом, але ваше тіло оцінить, наскільки вони зручні.

Веломагазин Velogo (velogo.com.ua) допоможе знайти якісний товар.

 


    фейсбук