Будемо відвертими — важко знайти людей, які отримують задоволення від прасування. Для більшості людей це заняття є нудним та нецікавим. Зовсім позбавити себе необхідності прасувати практично неможливо, проте процес можна значно полегшити, придбавши сучасну праску з парогенератором.

Ефективність таких моделей, якщо порівнювати зі звичайними, значно вища: пристрій здатен генерувати великі обсяги пари та випускати їх під тиском, що значно спрощує процес боротьби зі складками на тканині. Якщо ви теж втомилися від довгого прасування, полегшити домашні обов'язки допоможуть праски з парогенератором Philips.

Особливості конструкції

Конструкцією пристрою передбачено окремий резервуар для води, і саме це дає можливість генерувати велику кількість пари. Оскільки резервуар достатньо великий, він здатен вміщувати багато води, чого вистачає на великий обсяг прасування. Тобто не доведеться періодично відволікатися, щоб поповнити запас рідини. На практиці це дійсно зручно. Image Є два основні різновиди побутових прасок із парогенератором:

  1. Пара подається без тиску. Вони подібні за принципом роботи до звичайних прасок, відмінність полягає в здатності генерувати більше пари. Такі моделі мають доступну ціну та прості в користуванні.
  2. Пара подається під тиском. Пристрої в рази пришвидшують процес прасування та можуть справлятися з найскладнішими завданнями. А ще таку праску можна використовувати як повноцінну альтернативу парогенератору.

Порада: купуючи модель, у якій пара подається під тиском, варто додатково купити спеціальну прасувальну дошку з матеріалу, який не боїться постійних парових ударів.

Критерії вибору

Щоб користування новим побутовим приладом викликало виключно позитивні асоціації, потрібно продумано підійти до вибору. Виділимо ключові параметри, на які треба звертати увагу:

  1. Потужність. Для побутового користування цілком вистачить моделі потужністю 1,7–2 кВт.
  2. Тиск пари. Показника у 2–5 атм. буде цілком достатньо для комфортного прасування. За 1 хвилину пристрій має подавати від 80 до 120 г пари.
  3. Об'єм резервуара для води. У середньому 1,5 л рідини вистачає на 2 години повноцінного прасування. Є моделі з резервуаром на 5 л, але в цьому разі значно зросте й вага самого приладу з «повним баком».
  4. Матеріал підошви праски. Алюміній є дешевшим варіантом, але матеріал вразливий до механічних пошкоджень. Нержавіюча сталь має відмінні показники теплопровідності та добре ковзає, проте коштує дорожче за попередній варіант. Найдорожчим із матеріалів є титан, який має вражаючі показники зносостійкості та витривалості до механічного впливу.
  5. Режими роботи. Для зручності використання має бути змога регуляції температури самої підошви й сили тиску пари.

Додатково зверніть увагу на довжину кабелю, адже цей параметр безпосередньо впливає на комфорт прасування.


    фейсбук